Åh den tittelen hørtes suspekt ut.

Jeg er IKKE kjønnsoperert altså. Jeg er heller ingen transvestitt. Men med en av landets morsomste dragdronninger i vennekretsen har jeg også blitt inspirert til å shave både det ene og det andre for moro skyld. Stort sett andres moro, siden det er et lite helvete å veie over 0,1xx tonn og gå på høye hæler.

Jeg hadde min debut på københavferga i 1996. Jeg ble døpt ”Liv fra Toten” og jeg løp rundt på båten i nattkjoler fra Lindex og armyboots. Det var en utrolig morsom opplevelse. Vi var fire ”pøntesjuke” på båten, og vi fikk veldig mye morsom og positiv oppmerksomhet. Vi underholdt, og det uten at noen hadde bedt oss om det. Jeg ble inspirert til å kjøpe meg litt basisting, sånn som sko, parykk og scenesminke. Men uten at jeg hadde noen store planer om å dragge i showsammenheng. Det var bare en greie å gjøre på fest liksom…

Men jeg fikk da den fantastiske ideen om å lage julekort, med bilde av meg selv i drag. Og det gjorde jeg tre år på rad. Første året var dog det beste. Jeg fikk med meg tre venner av meg, en som fotograferte og to som var med på bildene. Temaet var ”snødronning”. Vi dro til utkikksplassen her på Gjøvik (en flott plass hvor du har utkikk over hele byen) en mørk novemberkveld. Vi tente fakler, la ut en saueskinnsfell og meg oppå der igjen. Iført et slags sølvantrekk. Med julepynt rundt halsen, julekuler i øra og glitter flettet inn i parykken. Kompisen min, Richard, var en slags demon og venninna mi Ingrid, var en vette. Veldig kaldt, spesielt for Richard som kun hadde på seg en liten skinnfell foran skrittet.

Julekortene ble stor suksess. Jeg endte opp med å måtte bestille ekstra kopier fordi venners venner, kollegaer på jobben osv.. ba om å få ett. Morsomt!

Gjentok det samme to år til, men det var aldri så gøy eller så populært som det var første gangen. Så lå interessen for denne pyntinga nede i noen år, før jeg oppdaget shopping over internett, dvs. Ebay! Der fant jeg mye rart! Kjøpte inn antrekk, parykker og sko til den store gullmedalje. En del av sakene kjøpte jeg fra en pensjonert dronning fra Australia. Hun tømte kjellerlokalet sitt og måtte kvitte seg med mye av utstyret. Dronninga hadde turnert Australia rundt i den berømte gruppa ”Les Girls”, og det var/er veldig høy kvalitet på mesteparten av sakene. En del solgte jeg til ”venninna”, men litt beholdt jeg ”just in case”. Løspuppa mine ga jeg bort til ei lokal syngedame som alltid klagde over små pupper. Siden den gang har jeg ikke hørt at hun har pratet om å forstørre brystene en eneste gang ;)

Jeg ”dragget” kun fordi jeg visste at det ville underholde andre, og ikke fordi jeg hadde noe behov for å være kvinne. Jeg har hatt mange morsomme opplevelser, og du får lov til å være litt ekstra frekk i kjeften når du står der med 20 cm høye hæler og er penere sminket enn resten av damene i lokalet. Jeg har sunget kjærlighetssang til Kjell Magne Bondevik i et fullsatt Oslo Konserthus (Dog uten at Bondevik var til stede, tror det var etter dette han gikk på en psykisk smell), snubla i snørrogførti fortauskanter, jeg har holdt herrenes tale to ganger på julebord for ”fiffen” i Telenor – men det morsomste jeg har gjort var å spille rollen Edna fra musikalen Hairspray under årets musikalforestilling i Gjøvik. Da fikk jeg kombinert sangen, komikken og pyntinga – og det var en perfekt setting. Spesielt siden Edna kun kan spilles av en overvektig mann. Så ikke noe rart at dette var min drømmerolle! Jeg havnet på førstesida til Oppland Arbeiderblad, noe som var ekstra komisk siden hovedoppslaget den mandagen het ”Uenig om homofili”. Til høyre for det er jeg avbildet i en stor tyllkjole. Kan trygt si at den dagen slo jeg et skikkelig godt slag mot homosaken .. hehe.


Et av bildene fra turen ut i snøen. Finner ikke igjen julekortmovtivet desverre.

Jomfruturen min :-)

Her er jeg vel cirka 2′10 høy :) Boan har jeg solgt, og det angrer jeg!

Etter dette tror jeg de kom til enighet om at homofili er GALT! :-)

Tips oss hvis dette innlegget er upassende